Bevetések

 1. 2014. szeptember 17- e, árvízi védekezés Drávaszabolcs térségében
 2. 2014. szeptember 22- e, áryízi védekezés Drávaszabolcs térségében
 3. 2014. október 20- a, Mohács Rendőrkapitányság kérésére, a Baranya mentőcsoport búváraival közösen bűnjel, tárgyak keresése a Dunában Mohács kikötőjénél.
 4. 2015. február 6- a, a rendkívüli időjárásban útzárás a Kozármislenyből kivezető útnál, valamint segédkezés két távolsági autóbusz továbbhaladásában, amelyek a Pécsi úton, utasokkal vesztegeltek. 
 5. 2015. február 8- a, a Honvéd utca, és a Süsmuth Hungária telephely között, a bevezető utat, a hóviharban kb 300 méter hosszan  befújta hóval a szél. A felderítés során megállapítottuk, hogy Egerág, valamint Szökéd és Áta településeket elvágja a külvilágtól a hóátfúvás, így a Katasztrófavédelem Műveletirányításával egyeztetve, intézkedés történt az érintett útszakasz folyamatos kotrására, így biztosítva a falvak lakóit. 9- én reggel 6 órára normalizálódott a helyzet, így a közlekedés nem szenvedett zavart.
 6. 2015. április 12. Rendőrségi felkérésre, Piskó településre kellett menni, vízbe fulladt horgász kutatásában segíteni, a Baranya mentőcsoport búvárjaival közösen.
 7. 2015. május 24. Palkonya településen, a Nyitott pincék rendezvény keretében, bemutató közben polgármesteri felkérésre, a többezer látogató biztonsága érdekében, a faluba vezető utakat a gépjárműforgalom elől le kellett zárnunk, melyet a helyszínen tartózkodó 10 fő tűzoltóval végrehajtottunk. Így el lett kerülve, hogy az áthaladó forgalom járművei, a tömegbe hajtsanak.
 8. 2015. Július 18- án kaptuk a felkérést, hogy Egerág, Jókai utca 12- nél, darazsak veszélyeztetik az ott lakókat. Kiérkezésünk előtt a ház tulajdonosát meg is csípték. A felderítés érdekes eredményt hozott, az udvaron, már hónapok óta nem használt személygépkocsiba költöztek be, ahonnan 19 darázsfészket távolítottunk el.
 9. 2015. július 29- én délelőtt kaptuk a riasztást, az egerági orvosi rendelőt darazsak leptek el. A helyszín biztosítása után, Pécsről küldött hivatásos tűzoltói segítséggel sikerült kiírtani a darazsakat, és a fészkeiket eltávolítottuk.
 10. 2015. augusztus 2- án kaptuk a felkérést, hogy Egerág, Hunyadi utcai játszóterén, föld alatti fészekben darazsak vannak, melyek veszélyeztetik a játszótéren tartózkodókat. A fészek kiírtásra került.
 11. 2015. augusztus 4- én jelezték, hogy az óvodában dolgozókat darazsak csípték meg. A helyszínen föld alatti fészek rendszert találtunk, melyet vízzel, kiásással, majd éghető folyadék segítségével semmisítettünk meg.
 12. 2015. augusztus 16- án egy Pozsony utcai családi ház melléképületében került sor darázsírtásra.
 13. 2015. augusztus 18- a délután egy Pozsony utcai családi ház mennyezetének beszakadása után darazsak lepték el a családi ház szobáit, veszélyeztetve az ott lakókat. A kiírtásuk megtörtént.
 14. 2015. augusztus 23- án egy Petőfi utcai családi ház melléképületéből, valamint pincelejárójából és udvarából kerültek kiírtásra lódarazsak, amelyek a környéken már több embert is megcsíptek.
 15. 2015. augusztus 30- án a tanév biztonságos megkezdése miatt, az általános iskola egyik tornatermébe fészkelt lódarázs kolóniát írtottuk ki. Itt a helyszín adottságai miatt, védősugár szerelését is el kellett végezni.
 16. 2015. szeptember 7- e, és 8- a. Szőkéd településen, az Áta felé vezető műút mellett felhalmozott, mintegy 1200 darab nagy méretű kockabála kapott lángra idegenkezűség miatt. A megközelítőleg 1080 tonna súlyú éghető anyag, köztük az égést tápláló műanyag kötözők oltása 32 órányi megfeszített munkánkba került. a üzet 2015. szeptember 9- én hajnali 2 órára sikerült eloltani.
 17. 2015. szeptember 11- én kora esti órákban az egerági focipálya közelében, szóváltást követően egy férfit késsel megsebesítettek a hasán. A mentőszolgálat mentésvezetőjének kérésére, két fő sietett a sérült segítségére. A sebét ellátva, stabilizálták állapotát, és a kiérkező mentőknek átadták, majd a rendőrségnek segítettek a tettes elfogásában, és a bűnjel megkeresésében, amit a tettes idő közben eldobott. Segítségüknek köszönhetően minden hamar megoldódott. Tettükért a Baranya megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Igazgatója, elismerésben részesítette őket.
 18. 2015. szeptember 13- a. Szőkéd, Áta felőli végén, a műút mellett, feltehetően szándékosság miatt, szalmabála maradványok kezdtek égni. A pécsi hivatásos és egerági önkéntes tűzoltók közösen oltották el a lángokat.
 19. 2015. november 15. délután 5 órakor a Kassa utca egyik lakásában kezdtek újraélesztésbe tűzoltóink. A kiérkező mentők az ő megkezdett tevékenységüket folytatták. A Rohamkocsi személyzete megköszönte munkájukat, és megdícsérte tűzoltóinkat a szakszerű tevékenykedésért.